حدس اولیه در مورد انتخابات ۱۴۰۳: پزشکیان پیشتاز است اما…

189
3
انتخابات

در انتخابات سال ۱۴۰۰، با استفاده از داده‌های گوگل توانستم با موفقیت بیش از ۸۰ درصد نه تنها پیروز انتخابات را مشخص کنم (که تقریبا مشخص بود) بلکه توانستم به خوبی پیروز انتخابات در استان‌های مختلف را نیز مشخص کنم. برای مشاهده پیش‌بینی‌های سال ۱۴۰۰، به این متن در تلگرام مراجعه کنید.

اینبار هم تلاش می‌کنم تا با همان روش‌شناسی، اما کمی تغییرات شهودی برنده انتخابات را مشخص کنم. ابتدا باید مفروضات را بیان کنم:

۱- شانسی برای آقایان زاکانی، قاضی زاده و پور محمد قائل نیستم و آنچه در ادامه می‌آید تنها بررسی سه نامزد اصلی یعنی قالیباف، جلیلی و پزشکیان است.

۲- برای بررسی میزان اقبال به نامزد مورد نظر، کلمه «ستاد» را پیش از اسم نامزد در گوگل ترندز جستجو می‌کنم با این ایده که افرادی که برای رای دادن به نامزد مورد نظر به جمع‌بندی نهایی رسیده‌اند (یا قصد دارند برسند) ابتدا به دنبال آن می‌گردند که از ستاد نامزد مورد نظر مطلع شوند یا اینکه حتی برای عضویت در ستاد نامزد اقدام کنند.

۳- کسانی که کلمه ستاد نامزد مورد نظر را سرچ می‌کنند، افرادی هستند که به صورت افراطی طرفدار آن نامزد می‌باشند. اما فرض می‌گیریم که قشر خاکستری نیز با همین نسبت به کاندیداها رای بدهند.

۴- با توجه به داده‌های انتخابات قبل، رای قومیتی در سه استان خراسان شمالی، زنجان و قزوین را در نظر نمیگیرم.

۵- آرای باطله را در این انتخابات چیزی حدود ۲ میلیون رای در نظر می‌گیرم اما در این محاسبات لحاظ نمی‌کنم.

۶- برای بخش پیش‌بینی آرای کسب شده به تفکیک استان‌ها، فرض می‌گیرم که شیوه رای دهی در هر استان، دقیقا مانند سال ۱۴۰۰ باشد. از آنجایی که پیش‌بینی می‌شود تعداد آرای باطله کمتر باشد و همینطور مشارکت نیز افزایش یابد باید کمی آمار بیشتر در نظر بگیرم، اما از آنجایی که سه نامزد دیگر نیز در جمع حضور دارند و احتمالا این نامزدها نیز بخشی از آرا را تصاحب خواهند کرد، تصمیم گرفتم آمار سال ۱۴۰۰ را بدون تغییر لحاظ کنم.

پزشکیان پیشتاز انتخابات است اما رای نمی‌آورد

با توجه به داده‌های گوگل، پزشکیان پیشتاز است. اما برتری جستجوی پزشکیان، نمی‌تواند ۵۰ درصد از آرا را برای این نامزد به ارمغان بیاورد. در واقع پزشکیان احتمالا کمتر از ۴۰ درصد آرا را به تنهایی کسب خواهد کرد.

در طرف دیگر، قالیباف با کمتر از ۳۰ درصد و جلیلی با کمتر از ۲۵ درصد آرا جایگاه دوم و سوم را کسب کرده‌اند. بنابراین با فاصله سه نامزد بعدی مجموعا چیزی حدود ۵ تا ۱۰ درصد آرا را به خود اختصاص خواهند داد که به ترتیب زاکانی، قاضی زاده و پور محمدی هستند.

بنابراین با چنین چینش آرایی، قطعا انتخابات به دور دوم خواهد رفت و قطعا نماینده اصولگرا در دور دوم پیروز خواهد شد چرا که آرای اصلاح طلبان در دور دوم به شدت افت می‌کند و از آن مهم‌تر اگر آرای یکی از نمایندگان اصولگرا (یا بهتر است بگوییم ۳ نماینده دیگر) به حساب فرد صعود کننده واریز شود، وی حتی بدون احتساب افت رای دهندگان اصلاح طلب، می‌تواند بیش از ۶۰ درصد آرا را کسب کند.

چاره کار اصولگرایان ائتلاف نیست

همانطور که در انتخابات سال ۹۶ مشاهده کردیم، چاره کار اصولگرایان ائتلاف نیست چرا که دامنه رای این قشر از مردم بسیار وسیع است و از آنجایی که آنها بر اساس ترجیحات حزبی رای نمی‌دهند، بنابراین بسیار بعید است که در صورت ائتلاف آقای قالیباف با آقای جلیلی، رای دهندگان ایشان به جلیلی رای بدهند.

  چرا ایده وفاق ملی اسم رمز چپاول است

دقیقا مشابه این اتفاق در سال ۹۶ رخ داد. جایی که در آمار، روحانی همواره حدود ۴۵ درصد آرا را به خود اختصاص می‌داد اما با کنار کشیدن قالیباف، آرای روحانی به بیش از ۵۰ درصد رسید و برنده انتخابات شد.

بنابراین بهترین کار این است که اصولگرایان اجازه دهند که انتخابات روند خود را طی کند. بدین ترتیب عیار هر فرد مشخص خواهد شد و البته که به احتمال زیاد در نهایت پیروز انتخابات یک اصولگرا خواهد بود.

قالیباف جلوتر است یا جلیلی؟

فاصله قالیباف و جلیلی آنقدر نزدیک است که نمی‌توان مطمئن بود کدام یک به دور دوم صعود می‌کند.

به طور کلی در جستجوها قالیباف بالاتر است. اما هنگامی که این جستجوها را در وزن رای دهندگان هر استان اعمال می‌کنیم می‌بینیم که با فاصله خیلی کمی جلیلی جلوتر است.

رنگ زرد متعلق به پزشکیان، آبی قالیباف و قرمز جلیلی است

استان‌هایی که جلیلی در آنها از قالیباف جلوتر است عبارت‌اند از: سه استان خراسان، گلستان و مازندران، کرمان، یزد، فارس، اصفهان، مرکزی، همدان.

همچنین در استان‌هایی که آرای قومیتی در آنها شدید است، مانند سیستان و بلوچستان، اردبیل، کردستان و… قالیباف بسیار جلوتر از جلیلی است. مابقی استان‌ها فاصله نزدیک است.

پزشکیان کجا شکست می‌خورد؟

به نظر می‌رسد آرای ترک‌ها برای پزشکیان بسیار قدرتمند است. پزشکیان حتی در خراسان که سه نماینده دارد اما سابقه رای قومیتی ندارد، شانس پیروزی دارد.

قالیباف در بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و لرستان شانس بسیار بالایی برای پیروزی دارد. جلیلی شانس بسیار زیادی برای پیروزی در خراسان رضوی و جنوبی و همینطور اصفهان، قم و گلستان دارد اما پزشکیان در استان‌های ترک نشین مانند اردبیل، آذربایجان، زنجان و قزوین پیشتاز است. با این حال، به نظر من بهتر است پزشکیان روی آرای قزوین و زنجان حساب باز نکند.

در تهران نیز رقابت بسیار تنگاتنگ است. اگرچه به احتمال زیاد پزشکیان پیروز خواهد شد.

پیش‌بینی آرای ماخوذه در هر استان

آمار زیر بر اساس سرچ‌های گوگل و با متودولوژی خاصی که به طور خلاصه توضیح دادم گرد‌آوری شده است. همانطور که می‌بینید، پزشکیان با ۱۰ میلیون و قالیباف و جلیلی با حدود ۷ میلیون رای دور اول انتخابات را پشت سر می‌گذارند:

پیشنهادات برای آقایان قالیباف و جلیلی:

استان‌هایی که پیش‌بینی می‌شود، پزشکیان بیشترین آرا را از آن خود کند، به ترتیب، تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، آذربایجان غربی، خوزستان، اصفهان، کرمان، مازندران، گیلان، سیستان، همدان و هرمزگان است.

از میان این استان‌ها جلیلی در استان‌های اصفهان و خراسان رضوی از پزشکیان پیشتاز است و قالیباف در هیچ استانی پیشتاز نیست اما شانس پیروزی در استان‌های مازندران و خوزستان را دارد.

پزشکیان در این استان‌ها می‌تواند ۷ میلیون از ۱۰ میلیون رای خود را کسب کند، اگر قالیباف یا جلیلی بتوانند تنها دو میلیون رای از سبد رای پزشکیان در این استان‌ها را از آن خود کنند، می‌توانند به پیروزی امیدوار تر شوند.

عضویت در خبرنامه !

Ahmad Sobhani
نوشته شده توسط

Ahmad Sobhani

فینسوف کیه؟
احمد سبحانی هستم، فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی از دانشگاه فردوسی و ارشد MBA از دانشکده علوم اقتصادی تهران و خرده دستی هم به قلم دارم.
اینجا تجربیات و دانسته‌هام رو در زمینه‌های مختلف از فلسفه و اقتصاد تا سیاست و جامعه با شما به اشتراک میذارم. همینطور کتاب‌هایی که خوندم و فیلم‌هایی که دیدم رو با هم بررسی می‌کنیم.
گاهی هم داستان می‌نویسم که خوشحال میشم بخونید و در موردشون نظر بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 دیدگاه برای “حدس اولیه در مورد انتخابات ۱۴۰۳: پزشکیان پیشتاز است اما…

  1. تقریبا سه روز پیش منم همین نظر رو بدون بررسی علمی و صرفا از روی تجربه ارائهذکردم. چیزی که برام الان مهمه رای نفر دوم و سومه😐🚬

    • موافقم
      البته این برررسی اولیه است و تا زمان انتخابات چند بار دیگه به روزرسانی باید بشه. به نظرم هنوز خیلی از افراد به جمع‌بندی نرسیدن و این آمار صرفا آمار قشر متعصب دو طرف رو نشون میده که تا امروز به جمع بندی رسیدن به نظرم اگر ۲۴ میلیون رای دهنده رو در نظر بگیریم هنوز حداقل ۱۰ میلیون نفر تصمیم گرفتن به کی رای بدن که خود من هم جزو اونها هستم.

advanced-floating-content-close-btn