پس از مذاکرات، آیا دلار یا طلا بخریم یا صبر کنیم؟

76
2

محاسبات تورمی را در کانال تلگرامی انجام داده‌ام و طبق محاسبات پنج ساله‌ای که نرخ دلار را با تورم (و نقدینگی) تعدیل می‌کنم، نرخ منصفانه دلار در پایان سال ۱۴۰۳، برابر با ۸۲ هزار تومان خواهد بود.

بنابراین پایین‌تر از این رقم دیسکانت خواهیم داشت و بالاتر از آن پرمیوم. همانطور که در کانال تلگرام بارها گفته‌ام. نرخ‌های ۱۰۵ هزار تومان پرمیومی بود که پرداخت می‌کردید (احتمالا برای ریسک‌های ژئوپلیتیک) که این پرمیوم امروز پس گرفته شده است.

به طور کلی اتفاق خاصی رخ نداده است. صرفا یک پرمیوم کاهش پیدا کرده است. پس اعداد فضایی ۲۰ هزار تومان و ۳۰ هزار تومان و حتی ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان را دور بریزید. این اعداد متعلق به تاریخ بودند.

از نقطه دیگری نیز می‌توان متوجه شد که نرخ منصفانه دلار چند است؟

طبق اقتصاد سیاسی نرخ ارز که بحث آن را پیشتر هم در کانال تلگرام و هم در سایت داشته‌ام، نرخ دلار آزاد باید ۲۰ درصد بالاتر از نرخ دلار توافقی باشد تا سود منصفانه‌ای گیر قاچاقچیان عزیز و صادرکنندگانی که رانت خود را با وارد کنندگان تقسیم می‌کنند، برسد.

بنابراین هر رقمی که نرخ دلار توافقی (نیمای سابق) داشت ۲۰ درصد به آن اضافه کنید تا نرخ منصفانه بازار آزاد پیدا شود.

امروز نرخ دلار توافقی حوالی ۶۹ هزار تومان معامله شد که ۲۰ درصد بالاتر از آن عدد ۸۳ را به ما نشان می‌دهد.

بنابراین قاچاقچیان عزیز در بازار آزاد اجازه نمی‌دهند دلار زیر این قیمت برسد و قطعا در این قیمت خریدار خواهند بود.

اگر نرخ منصفانه دلار در پایان سال ۱۴۰۳ را ۸۳ هزار تومان در نظر بگیریم و نرخ تورم را تا پایان سال ۳۵ درصد فرض کنیم. نرخ منصفانه دلار تا پایان سال باید چیزی حدود ۱۱۱ هزار تومان باشد.

  مساله بنزین چطور حل می‌شود؟

در حال حاضر نرخ طلا نیز حوالی ۳۲۳۰ دلار به ازای هر اونس است که اگر تا پایان سال به ۳۶۰۰ دلار برسد، به معنای ۱۰ درصد افزایش بیشتر نرخ طلای جهانی است.

 در صورتی که این دو نرخ را با یکدیگر جمع کنیم در بهترین حالت طلای ۱۸ عیار تا پایان سال باید به نرخی حوالی ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ هزار تومان برسد. (به مفروضات توجه کنید)

در واقع قیمت طلا زیر ۶۵۰۰ و دلار زیر ۸۵ هزار تومان فرصت خرید هستند. البته در مورد طلا یک سری ملاحظات وجود دارد که در کانال تلگرام آن را به طور مداوم بررسی می‌کنم.

عضویت در خبرنامه !

Ahmad Sobhani
نوشته شده توسط

Ahmad Sobhani

فینسوف کیه؟
احمد سبحانی هستم، فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی از دانشگاه فردوسی و ارشد MBA از دانشکده علوم اقتصادی تهران و خرده دستی هم به قلم دارم.
اینجا تجربیات و دانسته‌هام رو در زمینه‌های مختلف از فلسفه و اقتصاد تا سیاست و جامعه با شما به اشتراک میذارم. همینطور کتاب‌هایی که خوندم و فیلم‌هایی که دیدم رو با هم بررسی می‌کنیم.
گاهی هم داستان می‌نویسم که خوشحال میشم بخونید و در موردشون نظر بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه برای “پس از مذاکرات، آیا دلار یا طلا بخریم یا صبر کنیم؟

  1. · 26 فروردین 1404 در 11:06 ق.ظ

    عالی بود

advanced-floating-content-close-btn